Laden Events

« Alle Events

Wijkbedrijvigheid

4 maart 2023 @ 10:00 - 17:00

€295 excl. BTW

Van verborgen talent tot goedlopende buurt-toko. Hoe je de kracht van buurtbewoners omzet in een gezamenlijk wijkbedrijf. Daar gaat het over in deze opleidingsdag.

Ken je de term wijkbedrijf? Vaak popt het op in situaties waar naast de ontwikkeling in zelfstandigheid van buurtbewoners ook de hoop is iets te veranderen in hun economische positie.

De wijk kan een mooi vertrekpunt zijn om individuele talenten te ontdekken en gezamenlijk diensten te creëren voor de wijk. Werk je in de wijk? Signaleer je problemen op zowel leefbaarheid, armoede, eenzaamheid, afstand tot de arbeidsmarkt? Dan is dit interessant.

Dat om te zetten naar een goedlopend bedrijf: vanuit eigen ervaring weten we dat het kan. Dat dit concept deze signalen in een integrale aanpak een plek kan geven. We nemen je mee in voorbeelden uit onze Buurtbinders-praktijk. We zoomen in op potenties van mensen, krachten uit de buurt, afzetmarkt in de omgeving, doelgroepanalyses, ondernemingsconcepten en financieringsbronnen. Pfoe… Ben je er nog?

Zeker weten dat het jou ook lukt! Vandaag krijg je nodige theorie en tools het om het zelf te doen. Koffie en thee zijn inbegrepen, net zoals een heerlijk verantwoorde lunch. Na afloop blijven de trainers beschikbaar voor vragen, zolang er behoefte aan is.

Iets voor jou als je werkt in het sociale domein – bijvoorbeeld als woonconsulent, opbouwwerker, projectleider wonen, wijkwerker, etc. – en toe bent aan verdieping of vernieuwing.


TOON MEER INFO

Inschrijven


In verband met de maatregelen rondom corona is dit event uitgesteld. Schrijf je in en ontvang als eerste een update zodra we een nieuwe datum geprikt hebben!
TrainersMariëlle de Groot
projectcoach en schrijver van het boek ‘Projectmanagersgeheimen’

Andere kijk op sociaal werk. Snelle denker. Legt met haar ervaring in de corporate wereld en sterk ontwikkelde economische achtergrond blinde vlekken bloot in het sociaal domein.


Willeke van der Doelen
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op sociaal strategische kant in fysieke opgaven binnen sociale domein. Krachtpatser op analytisch vlak. Werkt altijd vanuit praktische alledaagse realiteit. Verbindt werelden als geen ander.


Maartje van der Lee
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op verandering en verschil maken binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Altijd op zoek naar het goede. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.


Praktisch  • Datum: wordt geprikt zodra de inschrijflijst gevuld is • uiteraard bewegen we mee met de dan geldende RIVM-maatregelen voor bijeenkomsten en groepsgrootte
  • Tijd: 10.00 – 17.00 uur (incl. pauze)
  • Kosten: €295,- per persoon / excl. BTW
  • Locatie: Willem Twee (’s-Hertogenbosch)

Verschil maken in de wijkNieuwsgierig naar meer? Gevoed vanuit onze Buurtbinders-praktijk creëren we binnen de academie college-dagdelen, -dagen of -reeksen waarbij we echt de diepte in gaan. Afgestemd op mensen die het verschil willen maken in het sociale domein. 

Iets voor jou? Zeker als je thuis bent in het werkveld, maar behoefte hebt aan vernieuwing. Een frisse blik. Misschien zelf wel ideeën hebt bij hoe het anders kan.

Ons werk in het sociaal domein ontstaat en ontwikkelt zich in de praktijk. De colleges zitten dan ook vol met eye-openers, uitdagende oefeningen, spraakmakende voorbeelden, energieke werkvormen en zinvolle momenten van reflectie. Altijd gekoppeld aan de werkpraktijk. Ook die van jou.

We zoomen in op vragen en ideeën die jij meeneemt vanuit je (werkende) leven. En dat kan ook, want we werken in een kleine groep met ruimte voor persoonlijke aandacht. Ondernemendheid, kritisch denken, creativiteit en werken vanuit de bedoeling staan vaak centraal in deze tak van onze academie.

Nieuwsgierig? Dat hoopten we al. Gaan met die banaan! Gun jezelf de verdieping.  Deze lessen helpen je zeker weten als professional sterker te staan. 

INSCHRIJVEN

Gegevens

Datum:
4 maart 2023
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€295