Laden Events

« Alle Events

Omdenken en opstaan

20 mei 2023 @ 19:00 - 21:30

€20 excl. BTW

Zijn we klaar voor een nieuwe economie? Een andere manier van kijken. Omdenken in het kwadraat. Want het kan ook anders.

We vliegen zonder blikken of blozen voor heel weinig geld de wereld rond. We hangen onze kast vol met de nieuwste mode. Het kan niet op. Zou je zeggen. Maar wat betekent deze manier van leven voor onze aarde? We gaan op zoek naar een andere vorm waarbinnen we kunnen werken en samenleven.

Wat is onze plek als mens? Wat doen we nu om het huidige systeem in stand te houden? En wat laten we? Maar ook: waar zit dan onze invloed? Want die is er.

Fred neemt je mee in o.a. het Rijnlands denken. Met het diploma Nederlands Recht op zak ging hij door voor Zorgethiek en Beleid. Gepokt en gemazeld in functies op straat en in staf staat hij nu voor de klas om zijn ervaring door te geven. Oh, en hij is heel grappig, vinden wij.

Onze avondjes UIT/AAN staan voor een frisse blik op dilemma’s van deze tijd. In relaxte setting en met een biertje in de hand kun je luisteren naar experts die spreken over één van de thema’s waar het vandaag de dag over gaat. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek!

Iets voor jou als je zin hebt uitgedaagd te worden, als je benieuwd bent hoe we écht van invloed kunnen zijn op een verandering van het systeem waarin we leven.


TOON MEER INFO

Inschrijven


In verband met de maatregelen rondom corona is dit event uitgesteld. Schrijf je in en ontvang als eerste een update zodra we een nieuwe datum geprikt hebben!
TrainersFred Bon
docent Sociale Studies & kenniskringlid van het lectoraat Digitalisering en Veiligheid

Studeerde zowel Rechten als Zorgethiek en Beleid. Werkte lange tijd in het sociale domein en kan kriskras verbinden, of het nou gaat om mensen of thematiek. Zet je aan het denken. Met een lach 🙂


Maartje van der Lee
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op verandering en verschil maken binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Altijd op zoek naar het goede. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.


Praktisch  • Datum: wordt geprikt zodra de inschrijflijst gevuld is • uiteraard bewegen we mee met de dan geldende RIVM-maatregelen voor bijeenkomsten en groepsgrootte
  • Tijd: 19.00 – 21.30 uur (incl. pauze)
  • Kosten: €20,- per persoon / excl. BTW
  • Locatie: Willem Twee (’s-Hertogenbosch)

Avondje uit/aanWe hebben meer van dit! Op de agenda staan altijd thema’s die ertoe doen – denk aan: ongelijkheid, klimaat, discriminatie, democratie, economie, migratie… 

Te gewaagd om te bespreken? Lastig om in je eentje te bewegen? Te groots om aan te gaan? Precies daar moet het over gaan! 

En wat is er nou fijner dan dit te doen op een inspirerende locatie, met toffe mensen in een relaxte sfeer?! Je kiest zelf of je actief vragen stelt en je mengt in het gesprek, of dat je liever achterover leunt en aanschouwt. Om er later eventueel nog op te reageren. 

We zoomen in op de dynamiek van ons (samen-)leven en de invloed daarbij van politiek, economie, psychologie en levenskunst. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek! 

Colleges die bedoeld zijn om gedachten en gesprek open te breken, op een energieke manier gebracht door gewone mensen die hun vak verstaan. Met naderhand volop ruimte om na te praten; tijd voor reflectie en beraad. Doe je mee, zien we je daar?

Gegevens

Datum:
20 mei 2023
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
€20