Laden Events

« Alle Events

Maken of kraken

1 december 2023 @ 19:00 - 21:30

Wie bepaalt wat je waard bent? Over geld verdienen en ander type beloning. Over erkenning en eer. En over grenzeloosheid versus (uiteindelijk) limiet.

Je werkt vast hard voor je salaris. Maar is het genoeg? Op basis waarvan stellen we een bedrag vast en wie gaat er eigenlijk over? Wie mag bepalen hoe waardevol je werk is en wat er tegenover staat? En dan dit. Doe je er iets tegen als het teveel wordt? En wanneer is dat dan?

En, is er eigenlijk een limiet? Aan inkomen, aan beloning, aan verdienen… Want je salaris heeft effect op hoe je leeft en hoe je je tot de wereld verhoudt. Hoe meer we verdienen, des te ongelijker onze samenleving wordt.

Interessant is de zoektocht naar alternatieve manieren van belonen. Aan de hand van filosofie en hedendaagse ontwikkelingen tasten we in gesprek met Rutger andere ideeën af. Denkwijzen die richting geven in het gesprek over sociale ongelijkheid en onze eigen invloed daarop.

Onze avondjes UIT/AAN staan voor een frisse blik op dilemma’s van deze tijd. In relaxte setting en met een biertje in de hand kun je luisteren naar experts die spreken over één van de thema’s waar het vandaag de dag over gaat. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek!

Iets voor jou als je nieuwsgierig bent naar hoe het anders kan. Als je geïnteresseerd bent in filosofie, Marx en de donut economie.


TOON MEER INFO

Inschrijven


In verband met de maatregelen rondom corona is dit event uitgesteld. Schrijf je in en ontvang als eerste een update zodra we een nieuwe datum geprikt hebben!
TrainersRutger van Eijken
docent en onderzoeker Avans Hogeschool Breda

Werkte als hulpverlener met dak- en thuislozen. Geeft les in filosofie, ethiek en levenskunst. Is ook nog lid van het lectoraat Zorg rond het Levenseinde. Observeert altijd, alles, overal. Binnenkort beroemd schrijver!


Maartje van der Lee
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op verandering en verschil maken binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Altijd op zoek naar het goede. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.


Praktisch  • Datum: wordt geprikt zodra de inschrijflijst gevuld is • uiteraard bewegen we mee met de dan geldende RIVM-maatregelen voor bijeenkomsten en groepsgrootte
  • Tijd: 19.00 – 21.30 uur (incl. pauze)
  • Kosten: €20,- per persoon / excl. BTW
  • Locatie: Willem Twee (’s-Hertogenbosch)

Avondje uit/aanWe hebben meer van dit! Op de agenda staan altijd thema’s die ertoe doen – denk aan: ongelijkheid, klimaat, discriminatie, democratie, economie, migratie… 

Te gewaagd om te bespreken? Lastig om in je eentje te bewegen? Te groots om aan te gaan? Precies daar moet het over gaan! 

En wat is er nou fijner dan dit te doen op een inspirerende locatie, met toffe mensen in een relaxte sfeer?! Je kiest zelf of je actief vragen stelt en je mengt in het gesprek, of dat je liever achterover leunt en aanschouwt. Om er later eventueel nog op te reageren. 

We zoomen in op de dynamiek van ons (samen-)leven en de invloed daarbij van politiek, economie, psychologie en levenskunst. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek! 

Colleges die bedoeld zijn om gedachten en gesprek open te breken, op een energieke manier gebracht door gewone mensen die hun vak verstaan. Met naderhand volop ruimte om na te praten; tijd voor reflectie en beraad. Doe je mee, zien we je daar?

Gegevens

Datum:
1 december 2023
Tijd:
19:00 - 21:30