Laden Events

« Alle Events

Koers bepalen voor je wijk!

11 november @ 09:30 - 17:00

€595 excl. BTW

Hoe zet je de kracht van buurtbewoners om in een gezamenlijke wijkaanpak? Duik met ons in de snelkookpan. Een tweedaagse training speciaal voor professionals in de wijk.

Wil je meer maatschappelijke waarde creëren in jouw wijk? Tof! Wij zijn voor. Maar hoe stel je idealen voorop en kun je tegelijkertijd rendabel zijn? En hoe kun je dat dan ook nog eens meetbaar maken? Die vraag herkennen wij!

Hoe bied jij bewoners écht perspectief? Armoede, eenzaamheid, ontevreden bewoners. Daar sta je dan als professional. Hoe krijg je zicht op wat er echt toe doet en wie heb je daarbij nodig?

Wij weten hoe het anders kan. We nemen je mee in voorbeelden uit onze Buurtbinders-praktijk. We hebben het over de plek van de bewoner in het krachtenveld, zoomen in op potenties van mensen, doelgroep analyses, ondernemingsconcepten en financieringsbronnen. Pfoe… Ben je er nog?

Je gaat vol inspiratie en energie weer naar huis: beloofd! In deze twee dagen krijg je de nodige tools om het zelf te doen en na afloop blijven de trainers beschikbaar voor vragen.

Met je eigen overtuigingen als startpunt, loop je de deur uit met een concreet plan om op een ondernemende manier te sturen op sociale impact in jouw werk.

Zie deze opleidingsdagen daarom als een stoot nieuwe energie en als voeding voor je ondernemerschap.

Iets voor jou als je werkt in het sociale domein – bijvoorbeeld als woonconsulent, opbouwwerker, projectleider wonen, wijkwerker, etc. – of in de woningbouw.


INSCHRIJVEN


TrainersWilleke van der Doelen
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op sociaal strategische kant in fysieke opgaven binnen sociale domein. Krachtpatser op analytisch vlak. Werkt altijd vanuit praktische alledaagse realiteit. Verbindt werelden als geen ander.


Maartje van der Lee
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op verandering en verschil maken binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Altijd op zoek naar het goede. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.


Mariëlle de Groot
projectcoach en schrijver van het boek ‘Projectmanagersgeheimen’

Andere kijk op sociaal werk. Snelle denker. Legt met haar ervaring in de corporate wereld en sterk ontwikkelde economische achtergrond blinde vlekken bloot in het sociaal domein.


Praktisch  • Datum: 11 en 12 november
  • Tijd: 09.30 – 17.00 uur
  • Kosten: € 710,- per persoon (€ 586,78 excl. BTW) inclusief koffie, thee en twee keer lunch

Verschil maken in de wijkNieuwsgierig naar meer? Gevoed vanuit onze Buurtbinders-praktijk creëren we binnen de academie college-dagdelen, -dagen of -reeksen waarbij we echt de diepte in gaan. Afgestemd op mensen die het verschil willen maken in het sociale domein.

Iets voor jou? Zeker als je thuis bent in het werkveld, maar behoefte hebt aan vernieuwing. Een frisse blik. Misschien zelf wel ideeën hebt bij hoe het anders kan.

Ons werk in het sociaal domein ontstaat en ontwikkelt zich in de praktijk. De colleges zitten dan ook vol met eye-openers, uitdagende oefeningen, spraakmakende voorbeelden, energieke werkvormen en zinvolle momenten van reflectie. Altijd gekoppeld aan de werkpraktijk. Ook die van jou.

We zoomen in op vragen en ideeën die jij meeneemt vanuit je (werkende) leven. En dat kan ook, want we werken in een kleine groep met ruimte voor persoonlijke aandacht. Ondernemendheid, kritisch denken, creativiteit en werken vanuit de bedoeling staan vaak centraal in deze tak van onze academie.

Nieuwsgierig? Dat hoopten we al. Gaan met die banaan! Gun jezelf de verdieping.  Deze lessen helpen je zeker weten als professional sterker te staan.

INSCHRIJVEN

Gegevens

Datum:
11 november
Tijd:
09:30 - 17:00
Kosten:
€595