Laden Events

« Alle Events

Energie in transitie

23 februari 2023 @ 09:30 - 17:00

€295 excl. BTW

Een meer duurzame samenleving. Hoe werkt dat in het sociale domein? Speciaal voor professionals in de wijk creëerden we deze een-dags-training.

Het is een opgave voor elke gemeente om de warmtetransitie handen en voeten te geven. Een vraagstuk met een technisch, financiële maar vooral ook sociale opgave. Werk jij in een wijk? Dan heb je er vast al eens mee te maken gehad.

De weg naar een duurzame samenleving vraagt een slim samenspel van veel partijen. Maar wat is de plek van de bewoner? Hoe benutten we wat er al is in wijken? Hoe bereik je bewoners? Wanneer en wie betrek je? Wat is je positie? En misschien het belangrijkste van al…

Hoe houd je de energie erin? Veel te vaak gaat in deze zoektocht een heleboel pit en puf verloren. We delen ervaringen uit de Buurtbinders-praktijk om te laten zien hoe het anders kan. Ook geven we een college over de plek van de bewoner in het krachtenveld dat zich aandient en over wanneer je een sociale partij aan de ontwerptafel moet zetten.

Een dag vol theorie en tools om de energietransitie in het sociale domein vorm te geven. Koffie en thee zijn inbegrepen, net zoals een heerlijk verantwoorde lunch. Na afloop blijven de trainers beschikbaar voor vragen, zolang er behoefte aan is.

Iets voor jou als je werkt in het sociale domein – bijvoorbeeld als woonconsulent, opbouwwerker, projectleider wonen, wijkwerker, etc. – of in de woningbouw.


TOON MEER INFO

Inschrijven


In verband met de maatregelen rondom corona is dit event uitgesteld. Schrijf je in en ontvang als eerste een update zodra we een nieuwe datum geprikt hebben!
TrainersWilleke van der Doelen
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op sociaal strategische kant in fysieke opgaven binnen sociale domein. Krachtpatser op analytisch vlak. Werkt altijd vanuit praktische alledaagse realiteit. Verbindt werelden als geen ander.


Maartje van der Lee
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op verandering en verschil maken binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Altijd op zoek naar het goede. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.


Praktisch  • Datum: wordt geprikt zodra de inschrijflijst gevuld is • uiteraard bewegen we mee met de dan geldende RIVM-maatregelen voor bijeenkomsten en groepsgrootte
  • Tijd: 09.30 – 17.00 uur
  • Kosten: €295,- per persoon / excl. BTW

Verschil maken in de wijkNieuwsgierig naar meer? Gevoed vanuit onze Buurtbinders-praktijk creëren we binnen de academie college-dagdelen, -dagen of -reeksen waarbij we echt de diepte in gaan. Afgestemd op mensen die het verschil willen maken in het sociale domein. 

Iets voor jou? Zeker als je thuis bent in het werkveld, maar behoefte hebt aan vernieuwing. Een frisse blik. Misschien zelf wel ideeën hebt bij hoe het anders kan.

Ons werk in het sociaal domein ontstaat en ontwikkelt zich in de praktijk. De colleges zitten dan ook vol met eye-openers, uitdagende oefeningen, spraakmakende voorbeelden, energieke werkvormen en zinvolle momenten van reflectie. Altijd gekoppeld aan de werkpraktijk. Ook die van jou.

We zoomen in op vragen en ideeën die jij meeneemt vanuit je (werkende) leven. En dat kan ook, want we werken in een kleine groep met ruimte voor persoonlijke aandacht. Ondernemendheid, kritisch denken, creativiteit en werken vanuit de bedoeling staan vaak centraal in deze tak van onze academie.

Nieuwsgierig? Dat hoopten we al. Gaan met die banaan! Gun jezelf de verdieping.  Deze lessen helpen je zeker weten als professional sterker te staan. 

INSCHRIJVEN

Gegevens

Datum:
23 februari 2023
Tijd:
09:30 - 17:00
Kosten:
€295