Laden Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

Democratie – of werkt dat nie?

7 april @ 19:00 - 21:30

€15 excl. BTW

Mag iedereen een stem uitbrengen? Dik, dun, groot, klein, arm, rijk, wijs of niet. We tellen allemaal mee. Wat brengt ons dat eigenlijk?

Ja, we leven ten slotte in een democratisch land. Wat een geluk! Of niet? Zijn er ook nadelen aan onze democratie? Of grenzen aan de politieke participatie zoals we die kennen dankzij het algemeen kiesrecht? Het is een groot goed wat al meer dan 100 jaar wordt gekoesterd.

Maar wat betekent dat dan? Dat iedereen zijn stem mag laten horen. En is ons huidige democratische stelstel wel geschikt om de grote uitdagingen van deze tijd aan te gaan?

We praten over de grenzen en gevolgen van democratie en delen inspirerende voorbeelden van hoe het ook anders kan.

Onze avondjes UIT/AAN staan voor een frisse blik op dilemma’s van deze tijd. In relaxte setting en met een biertje in de hand kun je luisteren naar experts die spreken over één van de thema’s waar het vandaag de dag over gaat. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek! Nu ook als reeks te reserveren, dan krijg je korting en ben je verzekerd van een plekje!

Iets voor jou als je zin hebt uitgedaagd te worden, als je benieuwd bent hoe we écht van invloed kunnen zijn op een verandering van het systeem waarin we leven.


INSCHRIJVEN

INSCHRIJVEN voor reeks


TrainersRutger van Eijken
docent en onderzoeker Avans Hogeschool Breda

Werkte als hulpverlener met dak- en thuislozen. Geeft les in filosofie, ethiek en levenskunst. Is ook nog lid van het lectoraat Zorg rond het Levenseinde. Observeert altijd, alles, overal. Binnenkort beroemd schrijver!


Maartje van der Lee
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op verandering en verschil maken binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Altijd op zoek naar het goede. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.


Praktisch  • Datum: 7 april
  • Tijd: 19.00 – 21.30 uur (incl. pauze)
  • Kosten: €15,- per persoon
  • De reeks van 5 avondjes UIT/AAN kost €70,- per persoon.
  • Locatie: Willem Twee (’s-Hertogenbosch)
  • Wij volgen de corona richtlijnen van Willem Twee. Kijk voor meer info op https://www.willem-twee.nl/corona/

Avondje uit/aanWe hebben meer van dit! Op de agenda staan altijd thema’s die ertoe doen – denk aan: ongelijkheid, klimaat, discriminatie, democratie, economie, migratie… 

Te gewaagd om te bespreken? Lastig om in je eentje te bewegen? Te groots om aan te gaan? Precies daar moet het over gaan! 

En wat is er nou fijner dan dit te doen op een inspirerende locatie, met toffe mensen in een relaxte sfeer?! Je kiest zelf of je actief vragen stelt en je mengt in het gesprek, of dat je liever achterover leunt en aanschouwt. Om er later eventueel nog op te reageren. 

We zoomen in op de dynamiek van ons (samen-)leven en de invloed daarbij van politiek, economie, psychologie en levenskunst. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek! 

Colleges die bedoeld zijn om gedachten en gesprek open te breken, op een energieke manier gebracht door gewone mensen die hun vak verstaan. Met naderhand volop ruimte om na te praten; tijd voor reflectie en beraad. Doe je mee, zien we je daar?

Schrijf je in voor de reeks en maak ze allemaal mee, met korting!

INSCHRIJVEN

INSCHRIJVEN voor reeks

Gegevens

Datum:
7 april
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
€15
0

€0,00