Laden Events

« Alle Events

Degrowth – wat maakt het verschil?

6 oktober @ 19:00 - 21:30

€10 excl. BTW

Zijn we klaar voor een nieuwe economie? Zie hier: een andere manier van kijken, in plaats van groeien gaan we krimpen. Omdenken in het kwadraat. Want het kan ook anders.

Stel je voor… We combineren de welvaart die we willen met de wens om te minderen. Aan de hand van hedendaagse ontwikkelingen duiken we in het Degrowth idee. We vliegen namelijk zonder blikken of blozen voor heel weinig geld de wereld rond. We hangen onze kast vol met de nieuwste mode. Het kan niet op. Zou je zeggen. Maar wat betekent deze manier van leven voor onze aarde? Rob neemt ons mee in een alternatief.

De negen ‘grenzen aan groei’. Hoe verhouden deze grenzen van de Degrowth-strategie zich tot onze aarde, tot sociale ongelijkheid en tot welvarendheid? Wat betekent het voor onszelf? Wat doet het met welzijn?

Onze avondjes UIT/AAN staan voor een frisse blik op dilemma’s van deze tijd. In relaxte setting en met een biertje in de hand kun je luisteren naar experts die spreken over één van de thema’s waar het vandaag de dag over gaat. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek!

Iets voor jou als je écht verschil wilt maken in deze maatschappij. Een betere buur wilt zijn. Ergens voor op wilt staan.


INSCHRIJVEN


TrainersRob van der Rijt
Eigenaar Klimaatplein.com

Helpt met zijn bedrijf Klimaatplein.com het midden- en klein bedrijf duurzaam te ondernemen. Gepokt en gemazeld dus in de praktijk, in het bedrijfsleven. Bij Klimaatplein.com is hij nu bezig met een verdiepend onderzoek naar Degrowth. Oh, en hij is heel grappig, vinden wij.


Maartje van der Lee
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op verandering en verschil maken binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Altijd op zoek naar het goede. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.


Praktisch  • Datum: 6 oktober 2022
  • Tijd: 19.00 – 21.30 uur (incl. pauze)
  • Kosten: €10,- per persoon
  • Locatie: Willem Twee (’s-Hertogenbosch)
  • Wij volgen de corona richtlijnen van Willem Twee. Kijk voor meer info op https://www.willem-twee.nl/corona/

Avondje uit/aanWe hebben meer van dit! Op de agenda staan altijd thema’s die ertoe doen – denk aan: ongelijkheid, klimaat, discriminatie, democratie, economie, migratie… 

Te gewaagd om te bespreken? Lastig om in je eentje te bewegen? Te groots om aan te gaan? Precies daar moet het over gaan! 

En wat is er nou fijner dan dit te doen op een inspirerende locatie, met toffe mensen in een relaxte sfeer?! Je kiest zelf of je actief vragen stelt en je mengt in het gesprek, of dat je liever achterover leunt en aanschouwt. Om er later eventueel nog op te reageren. 

We zoomen in op de dynamiek van ons (samen-)leven en de invloed daarbij van politiek, economie, psychologie en levenskunst. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek! 

Colleges die bedoeld zijn om gedachten en gesprek open te breken, op een energieke manier gebracht door gewone mensen die hun vak verstaan. Met naderhand volop ruimte om na te praten; tijd voor reflectie en beraad. Doe je mee, zien we je daar?

INSCHRIJVEN

Gegevens

Datum:
6 oktober
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
€10
0

€0,00