Laden Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

Diner: De Solidariteit Salon

9 juli @ 18:00 - 22:30

€55 excl. BTW

Kunnen we eigenlijk nog solidair zijn met elkaar? Dat lijkt ons namelijk o zo nodig! Zoveel mensen, zoveel verschillende levenswijzen, noden en ambities. Wat verbindt ons?

We leven in orde samen. Soort van. Maar ook zoeken we onze eigen weg. Wat maakt dat mensen zich deel voelen van een gemeenschap? Wat zet mensen aan om te delen of herverdelen?

Solidariteit is ook omstreden. We worden op de proef gesteld. Ben je solidair omdat je er zelf beter van wordt? Of omdat je bij wilt dragen aan een groter geheel? Deze spanning uit zich meer dan ooit in onze samenleving.

Het blijven stellen van vragen is een belangrijke opdracht van deze tijd. Want hoe geef je solidariteit vorm? We onderzoeken verschillende perspectieven en plaatsen deze in de actualiteit. Je gaat naar huis met genoeg inspiratie om de wereld een stukje fijner te maken.

De salon is een avond met goed eten op een bijzondere plek. We laten ons inspireren door de tijd dat wijze mensen samen aten, dronken en spraken over zaken die ertoe doen. Dit is zo’n avond. Wij zorgen voor de tafel, het eten, de drankjes en de mentale voeding. En er is genoeg plek voor wijze mensen. Kom je?

Iets voor jou als je stil wil staan bij een groot actueel thema en dit vanuit verschillende perspectieven wil benaderen in een fijne omgeving, tijdens een heerlijk diner.


INSCHRIJVEN


TrainersRutger van Eijken
docent en onderzoeker Avans Hogeschool Breda

Werkte als hulpverlener met dak- en thuislozen. Geeft les in filosofie, ethiek en levenskunst. Is ook nog lid van het lectoraat Zorg rond het Levenseinde. Observeert altijd, alles, overal. Binnenkort beroemd schrijver!


Maartje van der Lee
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op verandering en verschil maken binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Altijd op zoek naar het goede. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.


Praktisch  • Datum: 9 juli
  • Tijd: 18.00 – 22.30 uur
  • Kosten: €55,- per persoon, inclusief diner en drankjes.
  • Locatie: De bijzondere tuin van Guusje, Streepenstraat 61, Sint-Oedenrode

INSCHRIJVEN

Gegevens

Datum:
9 juli
Tijd:
18:00 - 22:30
Kosten:
€55
0

€0,00