Laden Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

Burgerschap – waar sta jij voor op?

9 juni @ 19:00 - 21:30

€15 excl. BTW

Daar zijn we dan. Geboren en getogen op deze globe. Maar wat is eigenlijk jouw plek? En hoe geef jij invulling aan die plek? Als mens, als burger..

Meer geld, een groter huis, een nieuwe televisie. Ikke, ikke, ikke lijkt soms de boventoon te voeren. Als jij en je naasten het maar goed hebben. Maar wat betekent solidariteit in deze tijden?

Denk jij aan de ander wanneer je het hebt over een goed leven? Voel je dat je deel uitmaakt van een collectief? Of ben je eenzaam en verdwaal je juist in de maatschappij van nu.

Het begint vaak in het klein, een praatje met de buurman. Wie is hij, wat heeft hij nodig, waar wordt hij blij van? En het eindigt in het groot, sámen leven, de planeet elke dag een stukje mooier en beter maken voor iedereen.

Wie ben jij eigenlijk in relatie tot de ander? Sta jij voor iemand op, als je ziet dat het mis gaat? Spreek je je uit wanneer de ander niet gehoord wordt? In hoeverre kun je eigenlijk bijdragen aan geluk voor iedereen?

Goed burgerschap bestaat. Vanavond delen we talloze voorbeelden van mensen die leven in dienst van het collectief. Voorbeelden uit de praktijk en de theorie die je helpen je eigen leven vorm te geven.

Onze avondjes UIT/AAN staan voor een frisse blik op dilemma’s van deze tijd. In relaxte setting en met een biertje in de hand kun je luisteren naar experts die spreken over één van de thema’s waar het vandaag de dag over gaat. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek! Nu ook als reeks te reserveren, dan krijg je korting en ben je verzekerd van een plekje!

Iets voor jou als je écht verschil wilt maken in deze maatschappij. Een betere buur wilt zijn. Ergens voor op wilt staan.


INSCHRIJVEN

INSCHRIJVEN voor reeks


TrainersRutger van Eijken
docent en onderzoeker Avans Hogeschool Breda

Werkte als hulpverlener met dak- en thuislozen. Geeft les in filosofie, ethiek en levenskunst. Is ook nog lid van het lectoraat Zorg rond het Levenseinde. Observeert altijd, alles, overal. Binnenkort beroemd schrijver!


Maartje van der Lee
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op verandering en verschil maken binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Altijd op zoek naar het goede. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.


Praktisch  • Datum: 9 juni
  • Tijd: 19.00 – 21.30 uur (incl. pauze)
  • Kosten: €15,- per persoon
  • De reeks van 5 avondjes UIT/AAN kost €70,- per persoon.
  • Locatie: Willem Twee (’s-Hertogenbosch)
  • Wij volgen de corona richtlijnen van Willem Twee. Kijk voor meer info op https://www.willem-twee.nl/corona/

Avondje uit/aanWe hebben meer van dit! Op de agenda staan altijd thema’s die ertoe doen – denk aan: ongelijkheid, klimaat, discriminatie, democratie, economie, migratie… 

Te gewaagd om te bespreken? Lastig om in je eentje te bewegen? Te groots om aan te gaan? Precies daar moet het over gaan! 

En wat is er nou fijner dan dit te doen op een inspirerende locatie, met toffe mensen in een relaxte sfeer?! Je kiest zelf of je actief vragen stelt en je mengt in het gesprek, of dat je liever achterover leunt en aanschouwt. Om er later eventueel nog op te reageren. 

We zoomen in op de dynamiek van ons (samen-)leven en de invloed daarbij van politiek, economie, psychologie en levenskunst. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek! 

Colleges die bedoeld zijn om gedachten en gesprek open te breken, op een energieke manier gebracht door gewone mensen die hun vak verstaan. Met naderhand volop ruimte om na te praten; tijd voor reflectie en beraad. Doe je mee, zien we je daar?

Schrijf je in voor de reeks en maak ze allemaal mee, met korting!

INSCHRIJVEN

INSCHRIJVEN voor reeks

Gegevens

Datum:
9 juni
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
€15
0

€0,00