Laden Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

Bindwerk

7 oktober 2021 @ 09:30 - 17:00

€1650 excl. BTW

Dé opleiding voor verschilmakers in het wijkwerk. Omdat vraagstukken complexer worden en het krachtenveld blijvend uitdaagt. Vijf dagen boordevol inspiratie, praktijktraining, reflectie en gesprek om je te sterken. Voor als je voelt dat het anders kan, maar niet zo goed weet hoe.

Samenlevingsvraagstukken worden complexer en situaties zijn steeds minder voorspelbaar. De wijk daagt je uit in jouw aanpassingsvermogen, autonomie en afstemming. Tegelijkertijd heb je als professional te maken met protocollen, methodieken en (ongeschreven) regels binnen de organisatie waarvoor je werkt. Een pittige klus om die werelden te combineren én trouw te blijven aan jezelf en jouw motivatie.

Bindwerk helpt je als professional sterker te staan. Je leert er met ondernemendheid, een kritische houding, creativiteit en lef te werk te gaan. Hoe? In dynamische colleges en met praktijkoefeningen gestoeld op signalen uit jouw eigen wijk. Middels één-op-één coaching en door trainingen in onder andere creativiteit ontwikkel je kennis, vaardigheden, taal, visie en je eigen professionele verhaal.

Koffie en thee zijn inbegrepen, net zoals een heerlijke en verantwoorde lunch. Na afloop blijven de trainers beschikbaar voor vragen, zolang er behoefte aan is.

Het Programma

Bijeenkomst 1: De Bewoner
Deze dag gaan we in op ‘de bewoner’ en jouw relatie met de bewoner. We staan stil bij thema’s als aandacht, kwetsbaarheid en relatiegericht werken. We brengen de presentietheorie tot leven met mooie verhalen uit onze praktijk en levendige opdrachten.

Bijeenkomst 2: De Organisatie
Vandaag kijken we naar ‘de organisatie en jouw organisatie. We ontmoeten inspirerende organisaties, staan stil bij de theorie van Wouter Hart en zoomen in op jouw organisatie.

Bijeenkomst 3: De Buurt
Tijdens deze bijeenkomst zoomen we in op ‘de buurt’ en op jouw buurt. We brengen op een levendige manier de buurt in kaart. Je krijgt inzicht in de verschillende stakeholders, belangen en posities. We zoomen in op hoe jij beweging kan brengen in de buurt. In de avond buigen we ons ook over de vraag: wanneer sta je op?

Bijeenkomst 4: De Wereld
Als professional word je vaak meegezogen in het leven van alledag. Maar in hoeverre heb je een verantwoordelijkheid om ook maatschappelijke thema’s te signaleren, benoemen en initiëren? We staan stil bij deze maatschappelijke ontwikkelingen, je maakt kennis met voorbeelden en je zal aan het denken gezet worden.

Bijeenkomst 5: De Professional
Na vier bijeenkomsten gaan we vandaag al het geleerde verbinden aan wat dit voor jou als professional betekent. Wat is jouw professionele verhaal? En hoe kun je dat verbinden aan jouw alledaagse werkelijkheid?

Iets voor jou als je werkt in het sociale domein – bijvoorbeeld als woonconsulent, opbouwwerker, projectleider wonen, wijkwerker, etc. – of in de woningbouw. Voor als je voelt dat dat dingen anders georganiseerd kunnen worden in de wijk en je bewoners meer écht perspectief wilt bieden.


INSCHRIJVEN


TrainersWilleke van der Doelen
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op sociaal strategische kant in fysieke opgaven binnen sociale domein. Krachtpatser op analytisch vlak. Werkt altijd vanuit praktische alledaagse realiteit. Verbindt werelden als geen ander.


Maartje van der Lee
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op verandering en verschil maken binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Altijd op zoek naar het goede. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.


Meike van der Linden
socioloog en onderzoeker

Verstaat de veelzijdigheid van het vak. Socioloog en onderzoeker op papier, open mind in de praktijk. Weet het onderste boven te halen. Brengt zowel structuur als energie.


Praktisch  • Datum: 7 oktober, 21 oktober, 4 november, 18 november en 2 december
  • Tijd: 9.30 – 17.00 uur (incl. pauze) • m.u.v. 21 oktober: op die dag duurt Bindwerk tot 21.00 uur omdat we er een avondje UIT/AAN aan vast knopen
  • Een cadeautje: je mag op 9 december een extra avond naar Avondje UIT/AAN komen samen met een introducé
  • Kosten: € 1.995,- per persoon (€ 1.648,76 excl. BTW)
  • Locatie: Willem Twee (’s-Hertogenbosch)

Verschil maken in de wijkNieuwsgierig naar meer? Gevoed vanuit onze Buurtbinders-praktijk creëren we binnen de academie college-dagdelen, -dagen of -reeksen waarbij we echt de diepte in gaan. Afgestemd op mensen die het verschil willen maken in het sociale domein.

Iets voor jou? Zeker als je thuis bent in het werkveld, maar behoefte hebt aan vernieuwing. Een frisse blik. Misschien zelf wel ideeën hebt bij hoe het anders kan.

Ons werk in het sociaal domein ontstaat en ontwikkelt zich in de praktijk. De colleges zitten dan ook vol met eye-openers, uitdagende oefeningen, spraakmakende voorbeelden, energieke werkvormen en zinvolle momenten van reflectie. Altijd gekoppeld aan de werkpraktijk. Ook die van jou.

We zoomen in op vragen en ideeën die jij meeneemt vanuit je (werkende) leven. En dat kan ook, want we werken in een kleine groep met ruimte voor persoonlijke aandacht. Ondernemendheid, kritisch denken, creativiteit en werken vanuit de bedoeling staan vaak centraal in deze tak van onze academie.

Nieuwsgierig? Dat hoopten we al. Gaan met die banaan! Gun jezelf de verdieping.  Deze lessen helpen je zeker weten als professional sterker te staan.

INSCHRIJVEN

Gegevens

Datum:
7 oktober 2021
Tijd:
09:30 - 17:00
Kosten:
€1650
0

€0,00