Laden Events

« Alle Events

Bindwerk

23 november 2030 @ 16:01

€1650 excl. BTW

Dé opleiding voor verschilmakers in het wijkwerk. Omdat vraagstukken complexer worden en het krachtenveld blijvend uitdaagt. Zes dagen boordevol inspiratie, praktijktraining, reflectie en gesprek om je te sterken. Als je voelt dat het anders kan, maar niet zo goed weet hoe.

Samenlevingsvraagstukken worden complexer en situaties zijn steeds minder voorspelbaar. De wijk daagt je uit op flexibiliteit, aanpassingsvermogen, autonomie en afstemming. Tegelijkertijd heb je als professional te maken met protocollen, methodieken en (ongeschreven) regels in de organisatie waarvoor je werkt. Een pittige klus om die werelden te combineren én trouw te blijven aan jezelf en waar je het voor doet.

Deze lessen helpen je als professional sterker te staan. Je leert er met ondernemendheid, een kritische houding, creativiteit en lef te werk te gaan. Hoe dan? In dynamische colleges, met praktijkoefeningen gestoeld op signalen uit jouw eigen wijk, middels één-op-één coaching en trainingen in o.a. creativiteit ontwikkel je kennis, vaardigheden, taal, visie en je eigen professionele verhaal.

Koffie en thee zijn inbegrepen, net zoals een heerlijk verantwoorde lunch. Na afloop blijven de trainers beschikbaar voor vragen, zolang er behoefte aan is.

Iets voor jou als je werkt in het sociale domein – bijvoorbeeld als woonconsulent, opbouwwerker, projectleider wonen, wijkwerker, etc. – en toe bent aan verdieping of vernieuwing.


TOON MEER INFO

Inschrijven


In verband met de maatregelen rondom corona is dit event uitgesteld. Schrijf je in en ontvang als eerste een update zodra we een nieuwe datum geprikt hebben!
TrainersWilleke van der Doelen
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op sociaal strategische kant in fysieke opgaven binnen sociale domein. Krachtpatser op analytisch vlak. Werkt altijd vanuit praktische alledaagse realiteit. Verbindt werelden als geen ander.


Maartje van der Lee
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op verandering en verschil maken binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Altijd op zoek naar het goede. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.


Praktisch  • Datum: wordt geprikt zodra de inschrijflijst gevuld is • uiteraard bewegen we mee met de dan geldende RIVM-maatregelen voor bijeenkomsten en groepsgrootte
  • Tijd: 10.00 – 17.00 uur (incl. pauze) • m.u.v. een drietal data; op die dagen duurt Bindwerk tot 21.00 uur omdat we er een avondje UIT/AAN aan vast knopen
  • Kosten: €1.650,- per persoon / excl. BTW
  • Locatie: Willem Twee (’s-Hertogenbosch)

Verschil maken in de wijkNieuwsgierig naar meer? Gevoed vanuit onze Buurtbinders-praktijk creëren we binnen de academie college-dagdelen, -dagen of -reeksen waarbij we echt de diepte in gaan. Afgestemd op mensen die het verschil willen maken in het sociale domein. 

Iets voor jou? Zeker als je thuis bent in het werkveld, maar behoefte hebt aan vernieuwing. Een frisse blik. Misschien zelf wel ideeën hebt bij hoe het anders kan.

Ons werk in het sociaal domein ontstaat en ontwikkelt zich in de praktijk. De colleges zitten dan ook vol met eye-openers, uitdagende oefeningen, spraakmakende voorbeelden, energieke werkvormen en zinvolle momenten van reflectie. Altijd gekoppeld aan de werkpraktijk. Ook die van jou.

We zoomen in op vragen en ideeën die jij meeneemt vanuit je (werkende) leven. En dat kan ook, want we werken in een kleine groep met ruimte voor persoonlijke aandacht. Ondernemendheid, kritisch denken, creativiteit en werken vanuit de bedoeling staan vaak centraal in deze tak van onze academie.

Nieuwsgierig? Dat hoopten we al. Gaan met die banaan! Gun jezelf de verdieping.  Deze lessen helpen je zeker weten als professional sterker te staan. 

Gegevens

Datum:
23 november 2030
Tijd:
16:01
Kosten:
€1650