Laden Events

« Alle Events

Ben jij gek!

12 januari 2023 @ 19:00 - 21:30

€20 excl. BTW

Wie beslist eigenlijk of je mee mag doen? Meer en meer mensen horen er niet bij. Vallen buiten de boot. Staan niet op de kaart. Waar ligt dat aan?

Als je normaal bent, hoef je je hierover niet druk te maken. Dan ben jij de maatschappij. Maar wanneer wijk je af? Waardoor val je op? Wanneer laten we je staan? Praktijkvoorbeelden te over, helaas. Ongelijkheid op basis van… Tja, van wat eigenlijk? En zou het kunnen dat afwijkingen, verscheidenheid en gekte juist thuishoren in onze samenleving?

Noem het krankzinnig, maar de imperfectie maakt ons mens. We hebben nou eenmaal onze mankementen. In allerlei soorten en maten. Wanneer het te gek wordt, dat vragen we ons hardop af.

Dus kom erbij! Met een rugzak vol theorieën, filosofische kijk op zaken en eigen visie vanuit de praktijk neemt Marjolein je mee in de materie. Om er daarna ook weer uit te klimmen, te reflecteren op onze samenleving en van bovenaf te bekijken welke plek jij inneemt in het geheel.

Onze avondjes UIT/AAN staan voor een frisse blik op dilemma’s van deze tijd. In relaxte setting en met een biertje in de hand kun je luisteren naar experts die spreken over één van de thema’s waar het vandaag de dag over gaat. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek!

Iets voor jou als je nieuwsgierig bent naar hoe we kijken naar psychiatrische ziektes, naar wat de ziektebeelden inhouden en hoe je er anders mee om zou kunnen gaan.


TOON MEER INFO

Inschrijven


In verband met de maatregelen rondom corona is dit event uitgesteld. Schrijf je in en ontvang als eerste een update zodra we een nieuwe datum geprikt hebben!
TrainersMarjolein van Oosterbos
docent HBO Social Studies

Weet alles van – zet je schrap – GGZ, (forensische) psychopathologie, sociologie, diverssensitief werken, herstelondersteunende zorg en ethiek/filosofie. Kattenliefhebster. Scherpe opinie.


Maartje van der Lee
eigenaar Buurtbinders & academie Voor andere ideeën

Focus op verandering en verschil maken binnen het sociale domein. Gedreven door verhalen van mensen in kwetsbare posities. Altijd op zoek naar het goede. Ambassadeur van het ongemakkelijke gesprek.


Praktisch  • Datum: wordt geprikt zodra de inschrijflijst gevuld is • uiteraard bewegen we mee met de dan geldende RIVM-maatregelen voor bijeenkomsten en groepsgrootte
  • Tijd: 19.00 – 21.30 uur (incl. pauze)
  • Kosten: €20,- per persoon / excl. BTW
  • Locatie: Willem Twee (’s-Hertogenbosch)

Avondje uit/aanWe hebben meer van dit! Op de agenda staan altijd thema’s die ertoe doen – denk aan: ongelijkheid, klimaat, discriminatie, democratie, economie, migratie… 

Te gewaagd om te bespreken? Lastig om in je eentje te bewegen? Te groots om aan te gaan? Precies daar moet het over gaan! 

En wat is er nou fijner dan dit te doen op een inspirerende locatie, met toffe mensen in een relaxte sfeer?! Je kiest zelf of je actief vragen stelt en je mengt in het gesprek, of dat je liever achterover leunt en aanschouwt. Om er later eventueel nog op te reageren. 

We zoomen in op de dynamiek van ons (samen-)leven en de invloed daarbij van politiek, economie, psychologie en levenskunst. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek! 

Colleges die bedoeld zijn om gedachten en gesprek open te breken, op een energieke manier gebracht door gewone mensen die hun vak verstaan. Met naderhand volop ruimte om na te praten; tijd voor reflectie en beraad. Doe je mee, zien we je daar?

Gegevens

Datum:
12 januari 2023
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
€20